Wijze Raad Journaal

Liggelden jachthaven belast tegen het algemene btw-tarief
Liggelden jachthaven belast tegen het algemene btw-tarief - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

21/07/2018 - Op vergoedingen voor ligplaatsen voor zeilboten en snelle motorboten in een jachthaven is het algemene btw-tarief van 21 procent van toepassing. Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld. 
Lees meer

Bedrag definitieve aanslag erfbelasting mogelijk onjuist vastgesteld
Bedrag definitieve aanslag erfbelasting mogelijk onjuist vastgesteld - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

11/07/2018 - Heeft de Belastingdienst u onlangs een definitieve aanslag erfbelasting uitbetaald? Of hebt u een definitieve aanslag ontvangen waarin staat dat u een bedrag terugkrijgt? Het uitbetaalde of vastgestelde bedrag is mogelijk onjuist vastgesteld.   
Lees meer

Staatssecretaris tevreden over fiscaal beleid autobelastingen
Staatssecretaris tevreden over fiscaal beleid autobelastingen - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

08/07/2018 - Staatssecretaris Snel van Financiën heeft de Tweede Kamer de evaluatie Autobrief II toegezonden. De staatssecretaris concludeert dat de Wet uitwerking Autobrief II heeft geleid tot meer stabiele belastinggrondslagen en – met name in de bijtelling - minder marktverstoring en minder complexiteit.
Lees meer

Antwoorden op vragen waarom dode mensen post van de belasting krijgen
Antwoorden op vragen waarom dode mensen post van de belasting krijgen - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

08/07/2018 - 
Een DigiD wordt niet automatisch opgeheven na het overlijden van een persoon. Dat heeft de staatssecretaris van Binnenlandse Zaken geantwoord op Kamervragen naar aanleiding van het bericht ‘Waarom dode mensen post van de belasting krijgen'?
 
Lees meer

Loon dga verlagen met terugwerkende kracht mag niet
Loon dga verlagen met terugwerkende kracht mag niet - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

26/06/2018 - Loon dat een directeur-grootaandeelhouder (dga) al genoten heeft, mag niet teruggedraaid worden. Elk jaar ontvangt de Belastingdienst in het laatste kwartaal correctieberichten waarin het salaris van dga's wordt verlaagd. Dga's geven hiervoor diverse argumenten, bijvoorbeeld dat hun salaris na de verlaging nog steeds voldoet aan de gebruikelijkloonregeling of dat zij niet of minder gewerkt hebben.  
Lees meer