1. Adviestip met voorbeeldbrief klant! Inlossen rekening courant door dga aan bv

Uw klant kan als dga geld geleend hebben van zijn bv. Dit zal tegen een zakelijk rentepercentage afgesproken zijn. Het oversluiten bij een commerciële aanbieder tegen een actueel rentetarief kan voor de dga privé mogelijk voordeliger zijn en levert de bv contant geld op.

Tip!
Bespreek met uw klant of dit voor hem interessant kan zijn, wellicht mede met het oog op de voorgenomen wetswijziging voor ‘excessief lenen bij de eigen bv’. 

Voorbeeldbrief voor uw klant:

Onderwerp: Inlossen rekening courantschuld aan uw bv mogelijk voordeliger voor u

Geachte klant,
U hebt van uw bv geld geleend in de vorm van een rekeningcourantschuld tegen een zakelijke rente. Het kan interessant zijn om op korte termijn te bespreken of en zo ja welke mogelijkheden er zijn om uw rekeningcourantschuld over te sluiten bij een commerciële aanbieder tegen een actueel rentetarief. Dit kan voor u als dga mogelijk voordeliger zijn en het levert uw bv contant geld op. Mogelijk kunnen hiermee ook de problemen worden ondervangen die ontstaan als de plannen van het kabinet om het excessief lenen bij de eigen bv aan te pakken werkelijkheid worden. Ik bespreek dit graag met u en verzoek u om contact met ons op te nemen voor het maken van afspraak?

Met vriendelijke groet,

Kantoorhouder

Meer weten? Stuur een mail naar Felix Peppelenbosch