2. Naheffing parkeerbelasting voor elektrische auto op parkeerplaats met oplaadpaal

In deze procedure is een door de gemeente Breda aan X (belanghebbende) opgelegde naheffingsaanslag parkeerbelasting in geschil.
Tussen partijen is niet in geschil dat de elektrische auto stond geparkeerd in een betaald parkeerzone. De directeur van X heeft verklaard dat hij dit ook wist op het moment dat hij de auto daar parkeerde. In geschil is of voor het parkeren in een betaald parkeerzone met een elektrische auto op een parkeerplaats met oplaadpaal, gereserveerd voor het parkeren en opladen van elektrische voertuigen, parkeerbelasting verschuldigd is.
Rechtbank Zeeland-West-Brabant oordeelt dat het betreffende verkeersbord E04 in combinatie met het onderbord ‘alleen voor opladen van elektrische voertuigen’ slechts bepaalt dat op de betreffende parkeerplek uitsluitend elektrische voertuigen mogen parkeren om op te laden bij de laadpaal. Dit bord behelst niet de bekendmaking van een ontheffing of vrijstelling van parkeerbelasting. Voor het parkeren op deze oplaadparkeerplaats voor elektrische voertuigen is dus wel degelijk parkeerbelasting verschuldigd.