8. Gratis cliëntennieuwsbrief met waardevolle tips en adviezen

Als u zich nu aanmeldt voor Wijze Raad Accountancy, ontvangt u voortaan wekelijks gratis nieuws, tips en adviezen voor de accountantspraktijk.
Maar daar willen we het niet bij laten.

Lees meer

7. Dijsselbloem: regels voor meldplicht accountants niet aanpassen

De bestaande wet- en regelgeving biedt voldoende aanknopingspunten voor de meldplicht van accountants bij fraude en aanpassingen zijn daarom niet nodig. Dat antwoordt minister Dijsselbloem (Financiën) op vragen van de Tweede Kamerleden Nijboer en Recourt (beiden PvdA).
De vragen zijn gesteld naar aanleiding van een uitspraak van de Accountantskamer in een zaak die draait om een veehouder die zijn accountant ten onrechte voor € 2,2 miljoen aan omzetbelasting liet terugvragen bij de Belastingdienst.

Lees meer

6. Aangifteprogramma erfbelasting 2015 uiterlijk 20 april beschikbaar

De Belastingdienst meldt dat vanaf maandag 20 april 2015 aangifte kan worden gedaan met het digitale aangifteprogramma voor de erfbelasting.
Dit aangifteprogramma is beschikbaar voor iedereen die van de Belastingdienst een brief ontvangt waarin wordt gevraagd aangifte erfbelasting te doen vanwege een overlijden in 2015.

5. Geen boete voor autoeigenaar wegens afwezigheid van alle schuld

Onze hoogste belastingrechter, de Hoge Raad, heeft op 10 april 2015 een fiscale boete van tafel geveegd die was opgelegd aan een man terwijl zijn auto voor reparatie bij de garage stond.
Toen hij de auto bracht, heeft hij aan de garagehouder verteld dat het kenteken van de auto op dat moment was geschorst.

Lees meer

4. Verblijfskosten eigen rijders: bedrag 2015 is bekend

Transportondernemers die meerdaagse internationale ritten maken en voldoen aan een aantal voorwaarden, kunnen gebruikmaken van de regeling voor aftrek van verblijfskosten. Zij mogen dan per gereden dag een vast bedrag aan verblijfskosten aftrekken. Voor 2015 is dit bedrag € 34,50.

Lees meer

  • 1
  • 2