7. Grensondernemers kunnen lening bedrijfskapitaal aanvragen

Woont uw klant in het buitenland, binnen de Europese Unie, Europese Economische Ruimte of in Zwitserland? Maar heeft hij zijn bedrijf in Nederland en komt hij financieel in problemen door de coronacrisis? Dan kan hij aanspraak maken op een lening voor bedrijfskapitaal.

De steun bestaat uit een rentedragende lening van maximaal € 10.157 die bedoeld is om liquiditeitsproblemen te verminderen. De rente van de lening is 2% en moet binnen 3 jaar terugbetaald worden. Aflossen hoeft pas vanaf 1 januari 2021.

U kunt deze financiële ondersteuning voor uw klant aanvragen bij de gemeente Maastricht, die deze regeling voor heel Nederland uitvoert. Alle informatie en het aanvraagformulier vindt u op gemeentemaastricht.nl.

Hebt u vragen? Dan kunt contact opnemen via:

een speciaal telefoonnummer: + 31 (0)43 350 60 30
het e-mailadres:

Inkomensondersteuning voor levensonderhoud

Klanten van u die over de grens wonen en hun bedrijf in Nederland hebben gevestigd, komen niet in aanmerking voor inkomensondersteuning voor levensonderhoud. Daarvoor kunnen zij een beroep doen op de sociale bijstand in hun woonland.
Woonplaats in Nederland, bedrijf over de grens

Klanten die in Nederland wonen en hun bedrijf over de grens hebben gevestigd, zijn voor financiële ondersteuning van hun bedrijf aangewezen op het land waar het bedrijf gevestigd is. In Nederland komen zij alleen in aanmerking voor tijdelijke inkomensondersteuning voor levensonderhoud (voor 3 aaneengesloten maanden). Deze aanvraag kunnen zij doen in hun eigen woongemeente.