7. Verlenging bijzonder uitstel van betaling kan online vanaf 29 juni 2020

Voor ondernemers die in maart 2020 vanwege de coronacrisis bijzonder uitstel van betaling hebben gevraagd, loopt het uitstel binnenkort af. De Belastingdienst verwacht dat 29 juni 2020 een online formulier beschikbaar is waarmee deze ondernemers verlenging van het uitstel kunnen aanvragen. Zij kunnen dit formulier ook gebruiken wanneer het uitstel vóór 29 juni 2020 afloopt. Tot die tijd kan uiteraard ook schriftelijk uitstel worden aangevraagd.

Vanaf 16 maart 2020 konden ondernemers bijzonder uitstel van betaling vragen voor verschillende belastingen als hun bedrijf door de coronacrisis in betalingsproblemen was gekomen. Vervolgens werd automatisch 3 maanden uitstel verleend.
Wanneer de Belastingdienst (nog) geen verlengingsverzoek voor bijzonder uitstel ontvangt, wordt tijdig een brief gestuurd waarin wordt aangekondigd dat dit uitstel vervalt.
 Als het gaat om bijzonder uitstel voor 3 maanden voor een bedrag vanaf € 20.000, heeft de Belastingdienst extra informatie van deze ondernemers nodig. Ook deze informatie kan straks via het nieuwe online formulier worden meegestuurd.
 
Wanneer het nieuwe online formulier daadwerkelijk beschikbaar is, wordt dit gemeld op de site van de Belastingdienst, de social media accounts van de Belastingdienst en Forum Fiscaal Dienstverleners. Als vóór 29 juni 2020 een verzoek wordt gedaan, kan dat alleen schriftelijk.