2. Update Belastingdienst filetransfer

Belastingdienst filetransfer heeft op 15 juli 2020 een update gekregen. Hierdoor is het niet meer nodig om IBM Aspera Connect te installeren om bestanden te ontvangen of versturen. U kunt IBM Aspera Connect nog steeds gebruiken voor de toegevoegde functionaliteiten, zoals een extra wachtwoord.

Naast dat u IBM Aspera Connect niet meer nodig heeft voor het up- en downloaden van bestanden, zijn dit de belangrijkste wijzigingen op een rij:

Met de optie ‘Verhulling van bestandsnamen gebruiken’ kunt u de namen van bestanden anonimiseren. Dit betekent dat de extensie van het bestand in tact blijft en het systeem de naam vervangt door 66 willekeurige (hoofd)letters of cijfers.
Uploaduitnodigingen krijgen een verplichte verloopdatum. Reageer dus op tijd.
U kunt IBM Aspera Connect nog steeds gebruiken voor een extra wachtwoord op een bestand, up- en download hervatten en verzenden van bestanden op de hoogst mogelijke snelheid.
De optie om bestanden te ontvangen en versturen zonder IBM Aspera Connect wordt niet ondersteund door Internet Explorer 11.
De ontvanger ‘dwingen’ Aspera Connect Client te gebruiken voor het downloaden van bestand.

Let op!
Als de medewerker van de Belastingdienst heeft gekozen voor het gebruik van een extra wachtwoord, dan kunt u de bestanden pas inzien als u IBM Aspera Connect installeert.

Meer informatie
Meer informatie leest u op de informatiesite Belastingdienst filetransfer.
Bekijk ook deze handige stap-voor-stap-infographic over filetransfer.