5. Vervang uw publiek PKI-certificaat vóór 1 januari 2021

Het is vanaf 1 januari 2021 niet meer mogelijk om met uw huidige publiek PKI-certificaat digitaal te communiceren met bijvoorbeeld de Belastingdienst, KvK en banken. De oorzaak voor deze ongeplande en haastige vervanging is een recent ontdekt beveiligingsprobleem. Vervang dit certificaat tijdig om uw dienstverlening te waarborgen.

Het is van belang dat u dit certificaat vóór 1 januari 2021 vervangt, anders kunt u niet meer aan de fiscale verplichtingen van uw klant voldoen. De fiscaal dienstverlener is zelf verantwoordelijk dat hij ook na 1 januari digitaal met de Belastingdienst kan communiceren en aangiften kan indienen. Voor het vervangen van het certificaat ligt het initiatief bij de certificaataanbieder en de fiscaal dienstverlener.

U hebt al een privaat PKIoverheid-certificaat
Als u al in het bezit bent van een privaat PKIoverheid-certificaat voor aanleveringen aan Digipoort en BIV, dan hoeft u geen actie te ondernemen. Dit certificaat kunt u ook - mits geldig - na 1 januari 2021 blijven gebruiken. Als u niet weet welk type certificaat (publiek of privaat) u hebt, vraag dit dan na bij uw certificaatbeheerder.

Goed om te weten
Als de certificaatbeheerder van uw huidige certificaten niet meer bij u werkt, moet u tijdig een nieuwe certificaatbeheerder aanwijzen. Neem hiervoor contact op met uw certificaatleverancier.

Vragen?
Neem contact op met uw certificaatleverancier.

 

 
What do you want to do ?
New mail