6. Aanvullende toelichting bij F-aangifte 2020

In verband met de coronacrisis heeft het kabinet in 2020 diverse maatregelen genomen. Deze maatregelen kunnen ook gevolgen hebben voor de aangifte inkomstenbelasting voor een overledene. Hebt u dit jaar, als nabestaande, contactpersoon of voor uw klant een F-aangifte over 2020 ingevuld of ontvangen? Dan ontvangt u of uw klant binnenkort een brief met aanvullende toelichting van de Belastingdienst.

Door omstandigheden kan het zijn dat u de aangifte opnieuw moet invullen.
In de brief staat:
om welke maatregelen het gaat
wanneer ze gevolgen hebben voor de F-aangifte van de overledene
hoe u de F-aangifte opnieuw moet invullen als dat het geval is

Er zijn 2 mogelijke situaties:
De maatregelen zijn niet van toepassing op de belastingzaken van de overledene. U hoeft de F-aangifte niet aan te passen.
De maatregelen zijn wel van toepassing. U moet de F-aangifte aanpassen. Vraag een nieuwe F-aangifte aan bij de BelastingTelefoon voor nabestaanden, bereikbaar via 0800 - 235 8354. Dit moet u doen als u de aangifte al hebt ingevuld en opgestuurd en ook als u het biljet alleen hebt ingevuld, maar nog niet hebt opgestuurd. De Belastingdienst begrijpt dat opnieuw invullen vervelend is en biedt excuses aan voor het ongemak.

Hebt u de F-aangifte wel ontvangen, maar nog niet ingevuld? Lees dan de aanvullende toelichting goed door voordat u het biljet invult.

Gerelateerd artikel