6. TVL terugbetalen kan op verschillende manieren

Heeft uw klant het verwachte omzetverlies toch te hoog ingeschat? Het is 1 van de redenen waarom een aantal ondernemers (een deel van) de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) moet terugbetalen. De terugbetaling kan een extra zorg zijn. Daarom biedt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) hiervoor verschillende mogelijkheden.

Als het gaat het om een bedrag van € 500 of minder, dan scheldt RVO dat kwijt. Daarnaast rekent RVO geen rente over het bedrag dat uw klant moet terugbetalen. Dat is ook zo bij een betalingsregeling.
Mogelijkheden terugbetalen

RVO raadt aan om het voorschot in 1 keer terug te betalen. De meeste ondernemers kiezen voor een betalingsregeling van 1 jaar: zij betalen elke maand een bepaald bedrag terug. Een betaling in 6, 18 of 24 maandelijkse termijnen kan ook. Heeft uw klant liever een persoonlijke betalingsregeling? Die bespreekt RVO met de aanvrager.
Betalingsregeling aanvragen

Uw klant kan een betalingsregeling gemakkelijk online aanvragen. Wel is eHerkenning niveau 3 (eH3) of hoger, of DigiD nodig om in te loggen. Zie: https://www.rvo.nl/subsidies-financiering/tvl/betalingsmogelijkheden-bij-terugbetaling-tvl

Bron: rvo.nl

 

 

 

 

 

 

Moet uw klant voor meer TVL-periodes terugbetalen? Dan volgen de terugbetalingen (en betalingsregelingen) na elkaar. RVO kan verschillende periodes niet met elkaar verrekenen.