5. Waardeoverdracht verandert in 2016. Wat betekent dit voor u? 8, 10 en 15 maart 2016 
(Leusden, Nootdorp, Vught)

Naast de bekende pensioenuitvoerders betreedt in 2016 het Algemeen Pensioenfonds (APF) de pensioenmarkt. Als de voorspellingen kloppen, stappen veel werkgevers over naar deze nieuwe uitvoerder.
Dragen zij dan ook de opgebouwde waarde over naar het APF? En zijn er dan speciale punten waarop zij moeten letten? Diezelfde vragen spelen bij de Belgische pensioenuitvoerder (het OFP). Die laat zich steeds nadrukkelijker horen in Nederland. Wat betekent zo’n buitenlandse pensioenuitvoerder voor uw Nederlandse pensioenregeling?
Ook op het terrein van individuele waardeoverdracht speelt het een en ander. Sinds 2015 kunnen werknemers ook na een termijn van zes maanden besluiten tot waardeoverdracht. Er staan wetswijzigingen in de planning. Waar moet u in het bijzonder op letten?
Deze vragen en meer worden besproken door onze samenwerkingspartner Aegon Adfis.
Natuurlijk is er ruimte voor discussies en om ervaringen uit te wisselen met vakgenoten. Als gastspreker deelt Edwin Schop van Flexis Groep zijn ervaringen uit de adviespraktijk.

Meer weten? Kijk op https://www.aegon.nl/zakelijk/adfis/aegon-adfis-academy/trainingen-2016/waardeoverdracht?CID=&MID=&PID=