Wijze Raad Journaal

Btw-kloof 2017: EU-landen zijn € 137 miljard aan btw-inkomsten misgelopen
Btw-kloof 2017: EU-landen zijn € 137 miljard aan btw-inkomsten misgelopen - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

08/09/2019 - In 2017 zijn de EU-landen in totaal 137 miljard euro aan btw-inkomsten misgelopen, zo blijkt uit een nieuwe studie van de Europese Commissie. De zogeheten 'btw-kloof' – het verschil tussen de verwachte btw-inkomsten en het daadwerkelijk binnengekomen bedrag – is ten opzichte van vorig jaar wat teruggelopen, maar blijft erg groot. 
Lees meer

Aanpassingen box 3 op komst
Aanpassingen box 3 op komst - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

08/09/2019 - Staatssecretaris Snel van Financiën licht in een brief aan de Tweede Kamer een voorstel toe waardoor straks voor het eerst gerekend wordt met de werkelijke verhouding tussen spaargeld, beleggingen en schulden van een belastingplichtige. Dit betekent dat de belasting over spaargeld in box 3 wordt vastgesteld aan de hand van de werkelijke hoeveelheid spaargeld. 
Lees meer

Aanpassing bijtelling voor ‘youngtimers’ mogelijk in Belastingplan 2020
Aanpassing bijtelling voor ‘youngtimers’ mogelijk in Belastingplan 2020 - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

08/09/2019 - Er wordt een bijtelling in aanmerking genomen indien een werknemer of een ondernemer een auto van de zaak voor privédoeleinden gebruikt. Voor auto's tot 15 jaar oud is de bijtelling een percentage van de cataloguswaarde. Voor auto's ouder dan 15 jaar (zogenaamde youngtimers) is de bijtelling een percentage van de waarde in het economische verkeer.
Lees meer

Valse sms (phishing) in omloop over de betaling van een belastingschuld
Valse sms (phishing) in omloop over de betaling van een belastingschuld - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

01/09/2019 - De Belastingdienst waarschuwt voor een valse sms. In de nieuwste valse sms staat dat u een schuld hebt en dat u het bedrag kunt betalen door op een link in de sms te drukken. 
Lees meer

Wanneer komt u in aanmerking voor de kleineondernemersregeling?
Wanneer komt u in aanmerking voor de kleineondernemersregeling? - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

19/08/2019 - U kunt belastingvermindering krijgen op het btw-bedrag dat u moet betalen als u aan de volgende 4 voorwaarden voldoet: 4 voorwaardenU hebt een eenmanszaak of uw onderneming is een samenwerkingsverband van natuurlijke personen, zoals een maatschap of een vennootschap onder firma.U moet na aftrek van de voorbelasting minder dan € 1.883 btw betalen in een jaar.Uw onderneming is in Nederland gevestigd.U voldoet aan uw administratieve verplichtingen voor de btw.
Lees meer