Wijze Raad Journaal

Bijzonder uitstel van betaling: wat gebeurt er na 1 oktober 2020?
Bijzonder uitstel van betaling: wat gebeurt er na 1 oktober 2020? - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

01/09/2020 - Bent u ondernemer en heeft uw bedrijf betalingsproblemen door de coronacrisis? Dan kunt u nog tot 1 oktober 2020 voor 3 maanden bijzonder uitstel van betaling aanvragen, of een eerdere aanvraag verlengen. Loopt uw bijzonder uitstel af, dan moet u bij de eerstvolgende aangifte uw belasting weer op tijd betalen. Vanaf 1 januari 2021 begint de afbetaling van de openstaande belastingbedragen waarvoor u uitstel van betaling hebt gekregen. Daarvoor krijgt u ruim de tijd: 2 jaar.  
Lees meer

Coronaregeling Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb-ondernemers gaat door tot in 2021
Coronaregeling Tegemoetkoming Vaste Lasten mkb-ondernemers gaat door tot in 2021 - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

01/09/2020 - Mkb'ers die direct geraakt zijn door de diverse kabinetsmaatregelen om het coronavirus in te dammen, kunnen ook na 1 oktober 2020 weer de Tegemoetkoming voor Vaste Lasten mkb (TVL) aanvragen. Ondernemers in onder meer horeca, recreatie, evenementen, kermissen, podia en theaters krijgen afhankelijk van de omvang van het bedrijf, de hoogte van de vaste kosten en de mate van omzetverlies een tegemoetkoming voor hun vaste lasten tot een maximum van € 90.000 per 3 maanden.
Lees meer

Verlenging NOW (tegemoetkoming loonkosten) met 9 maanden
Verlenging NOW (tegemoetkoming loonkosten) met 9 maanden - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

01/09/2020 - De NOW-regeling (Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor werkbehoud ) wordt per 1 oktober 2020 met negen maanden verlengd, met drie keer drie maanden. In die periode wordt de NOW geleidelijk afgebouwd, zodat ondernemers en werkenden tijd en ruimte hebben om zich aan te passen.
Lees meer

Verlenging Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)
Verlenging Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

01/09/2020 - Het kabinet verlengt de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo) met negen maanden tot 1 juli 2021. Met de Tozo worden zelfstandig ondernemers ondersteund die vanwege de coronacrisis te maken hebben met derving van inkomsten en met liquiditeitsproblemen. Net als bij de NOW wordt deregeling gedurende de verlengingsperiode geleidelijk gerichter en wordt, waar dat nodig is, een voorbereiding op de nieuwe toekomst gestimuleerd. 
Lees meer

Borgstellingen en garantiefondsen
Borgstellingen en garantiefondsen - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

01/09/2020 - Maatregelen die bedrijven van liquiditeit kunnen voorzien blijven voor ondernemers beschikbaar. De verruiming van de Borgstelling MKB (BMKB-C) voor bedrijven die door de gevolgen van het coronavirus worden geraakt en daardoor in liquiditeitsproblemen komen, heeft een looptijd tot 1 april 2021. 
Lees meer