Wijze Raad Journaal

Tweede Kamer wil af van adressen in online bestand KvK
Tweede Kamer wil af van adressen in online bestand KvK - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

13/11/2018 - De woonadressen van zzp'ers worden uit het online adressenbestand van de Kamer van Koophandel geschrapt. Een motie daarover is aangenomen door de Tweede Kamer. Staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) reageert positief.  
Lees meer

 - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

09/11/2018 - Pleegouders houden voor de vergoedingen die ze ontvangen voor het bieden van pleegzorg een belastingvrijstelling. Ze hoeven nu en in de toekomst de vergoedingen niet op te geven bij hun aangifte inkomstenbelasting. Dit voorstel heeft staatsecretaris Snel  naar de Tweede Kamer gestuurd.
Lees meer

Pleegouders houden belastingvrijstelling van hun vergoedingen
Pleegouders houden belastingvrijstelling van hun vergoedingen - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

09/11/2018 - Pleegouders houden voor de vergoedingen die ze ontvangen voor het bieden van pleegzorg een belastingvrijstelling. Ze hoeven nu en in de toekomst de vergoedingen niet op te geven bij hun aangifte inkomstenbelasting. Dit voorstel heeft staatsecretaris Snel naar de Tweede Kamer gestuurd.
Lees meer

KvK onderzoekt oplossingen tegen ongewenste benadering ondernemers
KvK onderzoekt oplossingen tegen ongewenste benadering ondernemers - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

09/11/2018 - 4 op de 10 zzp'ers in Nederland wordt zeer frequent telefonisch benaderd door partijen die een aanbieding willen doen. Dit blijkt uit onderzoek van de Kamer van Koophandel (KvK) naar hoe ondernemers de openbaarheid van het Handelsregister ervaren.   
Lees meer

Gebruik van camerabeelden voor toezicht privégebruik auto afgeschat
Gebruik van camerabeelden voor toezicht privégebruik auto afgeschat - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

01/11/2018 - Het onderzoek naar het gebruik van (gegevens ontleend aan) camerabeelden voor de controle van de bijtelling privégebruik auto in de inkomsten- en loonbelasting heeft uitgewezen dat met het gebruik van de camerabeelden niet kan worden voldaan aan het vereiste van proportionaliteit dat voortvloeit uit de privacyregelgeving.
Lees meer