Wijze Raad Journaal

Verzachten rekening-courantmaatregel directeuren-grootaandeelhouders
Verzachten rekening-courantmaatregel directeuren-grootaandeelhouders - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

17/10/2018 - In de aanbiedingsbrief bij het pakket Belastingplan 2019 is aangekondigd het excessief lenen van de eigen vennootschap door directeur-grootaandeelhouders te ontmoedigen (rekening-courantmaatregel). De eerder geschetste contouren worden verzacht:
Lees meer

Verlaging tarief vennootschapsbelasting
Verlaging tarief vennootschapsbelasting - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

27/09/2018 - Om ondernemen aantrekkelijker te maken, verlaagt het kabinet stapsgewijs het vpb-tarief. Dit gebeurt in drie jaarlijkse stappen.  
Lees meer

Niet meer dan 500 km privé, toch bijtelling auto
Niet meer dan 500 km privé, toch bijtelling auto - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

27/09/2018 - Hebt u een auto van de zaak? Dan is het mogelijk dat u ondanks het feit dat u in een kalenderjaar niet meer dan 500 kilometer (km) privé rijdt met de auto van de zaak, toch een bijtelling krijgt. Dit kan zich voordoen als u de auto maar een deel van het kalenderjaar ter beschikking heeft. 
Lees meer

Modernisering Kleineondernemingsregeling

Modernisering Kleineondernemingsregeling
 - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

25/09/2018 - De kleineondernemingsregeling wordt per 1 januari 2020 gemoderniseerd. Als een ondernemer verwacht jaarlijks onder de omzetgrens van € 20.000,- te blijven, kan hij vanaf 1 januari 2020 kiezen voor een vrijstelling van btw. De nieuwe regeling is minder complex en gaat ook gelden voor bijvoorbeeld stichtingen en verenigingen.  
Lees meer

Landelijke belronde BTW-verzuim succes
Landelijke belronde BTW-verzuim succes - Copyright Thinkstock

© Thinkstock

19/09/2018 - Afgelopen coulanceperiode hebben ongeveer 50 medewerkers van de BelastingTelefoon startende ondernemers gebeld. Zij hadden hun allereerste digitale btw-aangifte nog niet ingediend. Het team heeft bijna een derde van de groep van 15 duizend verzuimende ondernemers weten te bereiken.   
Lees meer